About

" De band voelde de sfeer perfect aan en heeft er een super geslaagd feest van gemaakt..."

about

Over Ten Speed

Al sinds 1986 is Ten Speed een graag geziene coverband in het Noorden. Feesttenten, bruiloften, bedrijfsfeesten & kroegen, kortom alles met een dak wat er af kan, is ons werkgebied. We spelen op grote en kleine locaties en altijd met dezelfde drive. We doen niet aan verkleedpartijtjes op het podium, maar brengen enthousiast de hits van toen en nu.

Wat onderscheidt ons van andere bands? We besteden veel aandacht aan het voortraject. We leren graag onze opdrachtgever kennen om alle ins en outs van het feest te bespreken. We houden van een persoonlijke benadering en die persoonlijke sfeer nemen we mee naar het feest. Daarnaast is de lol die wij hebben in het met elkaar op de bühne staan altijd zeer aanstekelijk.

520A0053

Martijn Makelaar

drums

Hoi,
Ik ben Martijn en mag sinds een jaar of vijf op de drums meppen bij Ten Speed. Op mijn achtste verjaardag kreeg ik een akoestische gitaar, maar die legde ik al gauw plat op schoot om te gaan trommelen. Na wat folderwijkjes en kranten te hebben bezorgd, kon ik op mijn 15e mijn eerste drumkitje kopen. Ik nam les bij Georgio Bletterman en later bij Tjeerd Yedema.

Mijn eerste bandje heeft twee optredens gehad en ik geloof niet dat er 1 nummer bij zat dat we uitgespeeld hebben, hahaha. Daarna heb ik in een grungeband gezeten die later wat melodischer werd. Hier speelden we eigen nummers mee.
Na een lange periode van meespelen met cd’s kwam ik bij Crocodile Smile terecht. Een funk / soul coverband. Later kwam ook Yvette hier bij.

Via via ben ik benaderd door Marc om eens auditie te doen voor Ten Speed. En ik ben niet meer weg te slaan bij deze band. Al zoveel mooie dingen mogen meemaken en er komt ook nog zoveel moois aan! In mijn jaren bij Ten Speed heb ik me geen moment verveeld en leer ik elke week weer bij. Ik hoop je gauw eens te zien bij een optreden!

520A0048

Peter Keuning

toetsen

Al sinds mijn 6e ben ik bezig met muziek en alles wat daar mee te maken heeft en sinds m’n 16e onderdeel van bands. Sindsdien heb ik van een behoorlijk aantal formaties deel uit gemaakt, met als toppunt niet minder dan 9 acts tegelijkertijd.

Tegenwoordig focus ik me helemaal op Ten Speed, waar ik samen met Marc de positie van toetsenist invul. Daarnaast sleep ik de verlichting op en voor het podium mee en bediening ik deze (vanaf het podium); dus mij vervelen doe ik niet!

Naast optredens met Ten Speed ben ik ook nog actief als licht- en geluidstechnicus op diverse locaties.

520A0063

Marc Roelaarts

zang en toetsen

Nog steeds na ruim 30 jaar ben ik met het Ten Speed virus besmet. Als puber op drums begonnen en nu actief als zanger/toetsenist.
Mijn vader die de band heeft opgestart in 1985, is in 2000 gestopt en toen heb ik de band ‘overgenomen’ en in 30 jaar heb ik veel muzikanten meegemaakt in de band, een stuk of 35!
Altijd is de opzet van de band hetzelfde gebleven: het publiek een mooie avond bezorgen met een mix van vele soorten muziek.
Gelukkig hebben we dit nooit in combinatie gedaan met verkleedpartijtjes en gekke attributen op het podium…nee, het draait tot de dag van vandaag vooral om swingen en vooral veel lol onderling hebben.

Als zanger geeft het echt een kick als je een volle zaal laat meezingen, of dat je ieder mee krijgt met humor en enthousiasme. Dat heb ik in de loop van de jaren ontwikkeld en dat voelt te gek!
Met deze bezetting zijn er veel mogelijkheden en de afwisseling blijft een sterkt punt, want een hele avond naar dezelfde zanger of zangeres luisteren, is niet altijd leuk, hoe goed hij of zij ook is.
Als ik Mag ik dan bij jou van Jeroen van der Boom zing en iedereen brult mee, is het super om daarna een Medley van Bon Jovi erin te knallen, om vervolgens een Nederlandse walsmedley erin te gooien.

Mijn persoonlijks smaak mbt muziek is toch de Amerikaanse Country zanger Collin Raye. Elk nummer van deze zanger is uitmuntend mooi en als je een concert van hem ziet, is het echt genieten. Hij zingt meestal ballades en ook de muzikanten van zijn band weten hoe je een goede ballade moet spelen.

Ik hoop nog jaren met Ten Speed vele zalen te mogen platspelen en ik ga ervanuit dat ik daarom over 10 jaar mijn 40-jarig en wie weet over 20 jaar mijn 50-jarig jubileum ga vieren…(-:
Daarna geef ik graag het stokje over aan mijn zoon Vince en wie weet mijn dochter Lizzy.

520A0025

Mandy Nijboer

zang

Heehoii!!

Mijn naam is Mandy Nijboer. Een echte Groninger en de benjamin van de band. Ik ben opgegroeid in een gezin waar muziek altijd al een grote factor speelde. Mijn moeder luistert het liefst naar muziek en mag graag mee blèren en mijn vader was gitarist in een band.

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik al gek op zingen en dat doe ik dan ook overal. Op straat, tijdens het sporten, onder de douche, noem maar op. Een echt favoriet genre heb ik niet. Ik vind alles wel leuk, maar heb wel een voorkeur voor de oudere nummers. Ik hoor dan ook vaak: ‘hoe ken jij dat nummer nou? Die is van ver voor jouw tijd!’ Tja, hahaha

Toen ik 16 jaar was, ben ik in contact gekomen met een zanger die vaker optrad. Hij hoorde mij zingen en heeft mij sindsdien overal naartoe op sleeptouw genomen. Mede dankzij hem ben ik terecht gekomen in mijn eerste band. Hier heb ik veel ervaring opgedaan en ben ik heel erg gegroeid. Waar ik voorheen alleen maar countrynummers zong van Sugarland + wat rocknummers van ver voor mijn tijd, zong ik ineens nummers van nu en veel meer echte feestnummers. Na deze band zat ik in een country/rockband, maar al gauw miste ik het gevoel van een echte allround coverband. Ik hou ervan om lekker te zingen / dansen en gek doen en een feestje te bouwen. Toen Marc een oproep had geplaatst op Facebook voor een zangeres, werd ik drie keer getagd en voor ik het wist had ik mijn eerste auditie. Ik was echter snotverkouden, dus die auditie werd helemaal niks.

Gelukkig kreeg ik een tweede kans en die ging een stuk beter. Ik hoop dat ik nog lang mag genieten van deze band en dat ik hier nog meer kan groeien. Superblij dat deze jongens op mijn pad zijn gekomen. Nu kan ik weer doen waar ik het meest van hou: lekker zingen en een feestje bouwen!!

520A0035

Franklin Laturiuw

gitaar en zang

Mijn naam is Franklin Laturiuw, ik ben geboren op 19-11-1979. Mijn vader heet Jan Laturiuw en m’n moeder Fien Kailola, van beide families heb ik het muzikale talent geërfd. Mijn vader was ook gitarist, bij m’n moeders kant waren haar broers die voornamelijk muziek maakten. Ik ging vroeger, toen ik nog een kleuter was, altijd mee naar repetities, vond ik geweldig. Naar mate ik iets ouder werd pakte ik steeds de gitaar van m’n vader en begon gewoon wat te pingelen. Hij zei me, Franklin ik zet jou op gitaarles. In de jaren ’90 kwam er een Molukse man uit Groningen, zijn naam is Maurits Hitijahubessy, gitaarles geven, of nou ja muziekles, bij ons in de stichting van de Molukse wijk. Aan hem heb ik heel veel te danken, hij heeft mij zo enorm veel dingen geleerd. Na 6 jr. les gehad te hebben besloot ik maar om zelf te beginnen bij andere bandjes, om wat ervaring op te bouwen. Ook hier werd ik ook geholpen door m’n grote gitaarleraar, oom Maurits. Hij liet me kennismaken met zijn kinderen, die waren toen net een bandje begonnen, het klikte meteen. Met hun heb ik een aantal jaren gemusiceerd. Daarna ben ik met andere muzikanten in contact gekomen, en zo steeds een stapje verder. En nu Ten Speed, daarnaast ben ik ook actief in een Molukse gospelgroep Hosiana uit Marum en andere bandjes…

520A0081

Nico Kailola

Bassist

Hallo ik ben Nico Kailola, 50 jaar, ben getrouwd en heb 2 zoons. Ik kom uit een muzikale familie en ging als kleuter wel es mee kijken naar de repetities van mijn broers die destijds een band hadden genaamd Family. Op mijn twaalfde ben ik begonnen met het spelen op de basgitaar. In 1985 ben ik begonnen in mijn eerste bandje genaamd THE TUNE samen met mijn broers Izack ,Chris, schoonzus Sheila en neef Obeth. Wij speelden voornamelijk covers en Molukse nummers. Helaas heeft het maar ongeveer drie jaar mogen duren. Ik heb daarna nog een korte tijd bij Silversound coverband gezeten waar wij voornamelijk top 100 deden. Sinds 2011 mag ik mij de bassist van Ten Speed noemen. Daarnaast doe ik heel veel sessies met Groovezone dit is een jazzrock/fusion/R&B band.

Ten Speed boeken?

Al onze boekingen lopen via bandzoeker.nl Via onderstaande knop kom je makkelijk en geheel vrijblijvend in contact met bandzoeker. Hier vind je ook de meest recente reviews die wij van eerdere opdrachtgevers mochten ontvangen.

Contact Us